Cine sunt ei? Ei sunt „truditorii din birouri” , unși șefi după ce in prealabil s-au făcut angajări de turme de condus pentru ei. Făcătorii de bine. Si de baroni locali care după ce partidul lor câștigă ,ii recompensează cu șefii de conjunctură peste domenii despre care nici nu au habar.
Șefii pentru liniștea noastră. Ei sunt statul. Pentru că ne vindecă de rău, trebuie sa ii plătim pana la calendele grecești. Atenție! EI nu sunt nici profesori, nici doctori ,nici polițiști la firul ierbii, nici militari, asimilați incorect cu birocrații care ne amărăsc zilele. Tot mai mulți, mai scumpi si mai ineficienți .EI sunt statul. După cum se vede in calitatea vieții noastre., statul eșuat. Nu au, nu știu ,nu dau ,dar iau cu doua mâini. Salarii ,indemnizații cosmetizate in „pensii” de toate specialitățile. Decontări de la ace brice si carice pana la budoare si excursii inițiatice in absolutul inepției.
Avem indemnizații ,numite pompos „pensii speciale” pentru parlamentari. Când întrebi de ce ,urlă ca din gura de șarpe ca așa-i la UE. Când le spui ca in UE salariile si pensiile sunt mari si la noi mici, la aceleași preturi pe facturile de la energie si la pompa , măcăne in barbă ca nu suntem productivi, noi ăștia cârcotașii. Daca este sa le dam niște premii-indemnizații pentru deraieri de la logica, atunci le merita cu vârf si îndesat. Încă odată nu sunt toți așa, dar cei care sunt statul, excelează in tupeu. In campaniile electorale se dau caragialesc de ceasul morții si plâng pentru tărișoara noastră năpăstuita de corupția ce macină partidele din care nu fac parte, mai apoi când se instalează confortabil in fotolii călduțe , potrivite pentru șezuturi supradimensionate si mai puțin pentru competentele pe care le dețin real si nu in CV-uri meșteșugite , nu se gândesc decât la cum sa ne facă sa plătim pentru că i-am ales. Mai vor si primarii indemnizatii.Ca nu-i așa ,se sacrifica pentru binele comunității împreuna cu rudele si prietenii din dotare. I-am văzut pe mulți dintre ei cum s-au înghesuit la salarii după ce li s-a permis. Chiar daca nu a mai rămas nimic de cheltuit pentru nevoile comunității pe care o păstoreau.
Cele mai mari semne de întrebare le ridica privilegiile cu „indemnizațiile” împărțitorilor de dreptate. Dreptate care daca ii întrebi pe finanțatorii din taxe si impozite ,ai acestui utopic serviciu public ,nu este pe măsură costurilor. Cine ar trebui sa diminueze corupția? Legiuitorul, adică Parlamentul si Magistratul care sa aplice legea pritocită pe repede înainte, ca sa pice la analiza formei si sa se piardă fondul care deranjează. Spiritul legii este mătrășit cu buna știință ,frământat de interese si orgolii de găști de șefi de partide. Iar forma este atât de laxa încât să permită modelarea aplicării ei cu dublă măsură. In avantajul dulăilor si in detrimentul cățeilor. Magistrații au restricții de activitate si de asta sunt îndrituiți sa primească indemnizații când se retrag din activitate. Corect. Ei nu pot sa desfășoare anumite activități si trebuie compensați la încheierea mandatelor. Dar nu există nici un filtru care sa evalueze calitatea activității. Forme laxe, decizii peste ani lumina, după ce se instalează întunerecul peste probe. De asta avem nevoie de indemnizații speciale? Nu exista corupție daca Legiuitorii ,Magistrații si Funcționarii Publici sunt majoritar onorabili si competenți.
Cică ii sancționam la vot pe șefii ăștia politici. Păi cum ,daca se pitulează in liste pe poziții eligibile sau sunt numiți de instituții ale statului de drept? La cați de mulți șefi sinecuriști, au dat buluc in „fonctii” de conducere după ce stânga si dreapta politică s-au unit pentru liniștea noastră ,nu ne așteaptă decât un pustiu de bine!