Cam așa arata rezultatele primului scrutin din acest an. Saci cu voturi plimbate la 50 de grade pe asfalt. Polițiști care le păzesc mai abitir decât pliculețele ucigașe. Urlete, țipete, scandal cu melodia stabilității in fundal. Bacalaureatul care începe in iunie nu prea mai are importanta in condițiile in care cei fără bac la timpul lui taie si spânzură in majoritatea comunităților tării. Liderii guralivi si imberbi din toate zonele sistemului politic se felicită pentru marea victorie. Au trimis oile la vot si s-au ales. Babacii jubilează. Majoritatea odraslelor s-au ales si ele. Cei cărora nu le-au ieșit pasiențele fac calcule de investiții pentru toamnă. După asta oile se bagă in staul si poate începe marea resetare. Ciobanii nu au ne voie de bac ca să le mâne. Cu inteligenta lor proverbială oile se duc singure. Mai bine la muls sau taiere decât sa le sfârtece dureros ursul protejat de activiștii de mediu.

Cea mai mare bulă care a plesnit deasupra dragii noastre patrii este că doi falnici reprezentanți ai nației vor cădea peste  centrul UE precum baloanele cu îngrășăminte bio  exportate din Coreea de Nord către Coreea de Sud. Diaspora noastră muncitoare cu palmele,  ii trimite pe Sosoaca si Lazarus in Parlamentul European. Ca să arate Occidentului ce națiune educată si respectabilă este Romania in Europa. Sau poate ne salvăm onoarea invocând atacurile cibernetice ale Rusiei.

Alta Bulă a speranței spartă cu același sunet sinistru este USR ,partidul anti corupție. Poate si din cauză că in această construcție politică care ne-a dat speranțe acum vreo 8 ani,  babacul are probleme la el acasă si unchii in colonii.  Știu in USR niște tineri minunati , cu mai mult decât bacul la zi, idealiști si muncitori. A căror muncă a fost confiscată de niște fripturiști. Vina este a liderului care nu a vrut să spună NU acelor interese care au distrus nucleul de valori al partidului. Voiculescu  si Barna vor sta intr-un fotoliu călduț la PE ,babacii lor vor închina o cupă de șampanie,  bacul primului va deveni document secret ,iar cei care si-au investit visurile in lupta care să ii duca pe fripturiști la UE, se vor alege cu praful de pe tobă. Toba care va bate pentru trecerea trupelor de sub conducere franceza sub conducere germana după demisia lui Drulă cel care a condus partidul spre culmi de corectitudine si progres. Alături de Clotilde &comp. Așa spun ciorile din Cișmigiu. Ele zboară liber pentru ca suntem in Schengen aerian.

Bula numărul 3  (PeSeDe)a împrăștiat vopsea roșie de miei peste toate câmpurile tării. La Constanta s-a blocat ,că deh ,bacul neluat corect  lasă urme. Citite informațiile din satelit de partenerii strategici care au mare nevoie de militari in zona. Se pare că au nevoie si mai „acote” la Bucale. Vin prezidențialele si pentru stabilitate, zic ciorile din Cișmigiu, că avem nevoie de un oștean credincios in slujba tarii. Chiar așa ,ăstora de se ocupa cu pictura politică nu le-a spus nimeni ca din roșu cu verde iese ….maro. Minunată culoare pentru un produs dacă miroase frumos.

Urmează prezidențialele si nu as vrea sa fiu in locul lui Ciolacu după această victorie de

etapă. Rosul si cu galbenul dau portocaliu. Prea multă văpaie in augustul încălzirii globale. Victoriile de etapă sunt precum câștigul la prima instanță si condamnarea la apel. Sacul nu salvează lipsa bacului când se schimbă babacul.