După ce alegerile europarlamentare ,când s-a produs prima fisură in monolitul PPE, asistăm la o rafală de știri in care „extremismul” este subiectul principal. Asezonat bulevardier cu fascismul pentru cocteilurile de energizat generații de tineri adulți care au studiat putină istorie  si multa sociologie de scoală nouă. Acum culegem roadele „consecventei” iresponsabile a liderilor lumii inclusive la comandă in optimizarea impactului economic negativ asupra națiunilor .

O să interpretez rezultatele alegerilor din acest an tumultuos intr-un registru mai vechi de axe de referință învățate de la bunicul meu Cornel Costea, deținut politic . Când a fost decimată elita intelectuala si economică a României după ocupația sovietică s-au instituit dosarele de cadre. Daca erai pui de „fascist” sau „chiabur” trebuia sa fi îngenunchiat. Binele poporului muncitor trebuia salvat de influenta negativă a descendenților celor educați in spiritul valorilor care deranjau noua putere. Minoritară, dar instalată cu ajutorul armelor, fricii si Securității . Extremiștii trebuiau eradicați pentru ca noua putere să introducă forțat noua ideologie. Așa ca mama a fost dată afară din scoală cu 2 luni înainte de bacalaureat. I s-a interzis sa își termine studiile si să urmeze facultatea până când povestea mizerabilă cu dosarele de cadre „sănătoase” politic  s-a mai relaxat după 1958.

Ce avem noi in Europa in ultimii 10 ani ? O nouă ideologie, de import ,ca cea sovietică înainte, menită să salveze ,cu orice preț ,capitalul privat umflat de prea multe ore de lucru ale tiparnițelor de bani fără acoperire in Occidentul ce se închină la Drepturile Omului fără responsabilități trebuia impusă. Orice discuție despre responsabilități nu aduce voturi . „Chiaburii” ,clasa mijlocie in limbajul momentului trebuie vulnerabilizată . Competiția intre adulții apți de muncă  trebuie eliminată pentru a nu afecta emoțional  minoritățile vulnerabilizate de demolarea educației. Dosarele de cadre au fost înlocuite de evaluări ale mesajelor de pe rețelele de socializare , realizate de mașini de căutare a cuvintelor politic „incorecte”. Cei care refuză înregimentarea forțată sunt marginalizați. Dacă ești antreprenor si refuzi limbajul de lemn al marelui capital ce își propune să revoluționeze biologia, istoria cultura , matematica si astronomia, cu „experți” autorizați de putere, iți pierzi  clienții. Așa cum „fasciștii” din anii 50  erau ocoliți de foștii prieteni sau de familie. Neînregimentabilii  sunt extremiști. Cine nu luptă pentru  democrație  , definită strict in dicționarele noii puteri este extremist, fascist. Cine mărturisește ortodoxia ca valoarea de viață este putinist. In avion când se depresurizează iți pui întâi tu masca si apoi celor mai vulnerabili de lângă tine ,ca sa ii poți ajuta .Logica asta nu se aplica in economia globalizării fără logică. Trebuie să distrugi economia tarii tale ca să salvezi minoritățile vulnerabile înainte ca să te salvezi pe tine. Altfel ești extremist. Pentru că pui sub semnul întrebării IDEOLOGIA . In Franța, duminica a apărut prima  revoltă a normalității împotriva IDEOLOGIEI de împrumut in Europa. Francezii, după italieni si olandezi încep sa își pună măștile pentru salvarea Europei de EXTREMISTII ideologiei de împrumut care a decimat clasa mijlocie. Ne-am saturat să plătim taxe si impozite pentru ca niște aventurieri sa joace la „Păcănele ideologice” moștenirea iudeo creștină a Europei.