Lumea  se scaldă într-o mare de ipocrizie. Toți urlă din toți bojocii  că luptă pentru ceva valori ce țin  de drepturile omului la fericire. Care fericire are definiții politic diferite,  funcție de fracțiunile care se luptă să o definească in dicționarele moderne.

 In Romania discuția ipocrită  este despre „creșterea” si rezolvarea „inechităților” in sistemul pensiilor de stat. Care nu este creștere decât pe ici pe colo. Si descreștere pe dincolo. Care nu-i descreștere că nu ii lasă Constituția. Așa că unele vor fii înghețate ca să rezolve canicula. Cam 1,5 milioane de persoane. Zarvă la greu din septembrie încolo. Așa că pentru răcorit răsculații s-a inventat mica recalculare. Bazată pe alergăturile pentru adeverințe pe mulți bani pentru niște fracțiuni de puncte cu valoare de 81 lei. Ipocriții vând iluzii . Pentru următoarele 6 luni care să acopere huiduielile electorale si iarna vrajbei post electorale până se publică  bilanțurile globale care vor demara marea criză economica mondială. Altă ipocrizie se referă la creșterea taxelor. Exclus să crească zice domnul Goe. Sigur vor creste spun finanțatorii deficitului care creste ca Făt Frumos . Corul ipocriților se laudă că va creste colectarea la ANAF pentru că ne „digitalizam” , ipocrit evident. Cu taxa pe lux care mai răcorește vulnerabilii care trebuie să voteze cu majoritatea . Am simțit-o pe propria piele bătând Bucureștiul cu mapa de dosare cu copii necesare in relația cu autoritățile. Ipocriții sunt pentru digitalizare dar să nu se schimbe nimic. Pe pereții ANAF-ului încă tronează pagini tipărite lipite cu scotch ca in anii de tristă amintire si săgeți care te trimit vectorial in labirintul in care riști sa faci un AVC  de la prea multa informatizare. Noroc ca avem alegeri parlamentare si prezidențiale. Ghinion ca nu știm încă cine candidează cu șanse. Aventurieri ipocriți pe post de iepuri câtă frunza câtă iarbă. Cin să fie cin să fie culegătorul de 6 milioane de voturi in decembrie?

Noroc că la vârful UE este stabilitate in destabilizarea economică a Europei. Ursula merge mai departe pentru decarbonizare forțată, intre pupături si aplauze ale Parlamentului European. Cu ajutorul evident al unor ipocriți made in Romania.

Se pare că epidemia de ipocrizie bântuie lumea mai abitir decât Covidelul. După criza IT care a paralizat bănci, companii aeriene, corporații  vine si vestea retragerii din cursa prezidențială a președintelui SUA. Era evident pentru oricine că actualul președinte al SUA nu are toate resursele fizice necesare pentru a conduce America si lumea. Încăpățânarea ipocriților din aripa democrată de al lansa într-o nouă cursă , acum abandonată după ce donatorii au pompat sume colosale in campanie, promite să tulbure si mai mult bursele lumii si să accentueze criza economică prefigurată pentru 2025.

Am suspiciuni rezonabile că vulnerabilitățile democrației au fost terenul fertil pentru înmulțirea ipocriților peste limita admisă de echilibrul social-economic. Punctul critic 2025 se apropie si nu există încă un vaccin contra ipocriziei. S-o legitimăm pe Ursula să se ocupe de problemă ?