La școala aia de tip „pușcherie” pe care am făcut-o in comunism ,am învățat că nu există hazard . Exista doar șiruri de evenimente care pot să fie de mai multe feluri. Care trebuie observate, analizate si  mai apoi evaluat impactul lor asupra șirului de evenimente personale . La ce evenimente s-au succedat in ultimele zile si la ce urmează am avut nevoie recapitulare la analiza matematică.

Cel mai interesant sir de evenimente nu a fost cel convergent,  al răfuielilor PSD-PNL pe data alegerilor prezidențiale. Praf in ochi. A fost știrea că Finlanda  „intenționează să ofere de săptămâna viitoare vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare” (Reuters, Agerpres).Vaccinurile fac parte dintr-o achiziție comună a UE,40 de milioane de doze(!)In Finlanda nu s-a detectat, încă, virusul la oameni ,dar se face experimentul preventiv pentru că din cauza gripei aviare anul trecut au fost sacrificate 485000 de animale din fermele de blană de nurci si vulpi. Cine mai poartă blănuri cu atâta încălzire globală si protecția animalelor? Problema de secvență matematică este că anunțul OMS privind primul deces al unui pacient infectat cu virusul H5N2 a fost in 26 aprilie. Cât de performantă in analiza șirurilor de evenimente  a fost compania australiana de la care CE si Ursula, adânc doritoare de sănătatea fizică a Europei, a negociat si a cumpărat milioanele de vaccinuri , înainte ca specialiștii să confirme mutația de la necuvântătoare la om ? Mă întreb dacă analizele matematice au fost făcute  in perioada in care Finlanda a intrat in lumea bună? Defect de doctor in matematica pe bune .

Alt sir de evenimente care are particularitățile șirurilor convergente care merita din plin atenția foștilor „puscheriasi” din școlile patriei comuniste este cel cu a(n )= declarația. ministrului de externe al Turciei la întoarcerea din vizita din Rusia si China. Ar putea izbucni al treilea război mondial :”Cred ca lumea trebuie sa ia in serios acest scenariu, aceasta amenințare”. Toate declarațiile in contextul in care Turcia ,tara membra NATO, in negocieri de multa vreme de aderare la UE ,cu comportament imprevizibil, cochetează cu BRICS.A urmat a(n+1)=Declarația președintelui Turciei privind susținerea Occidentului „din culise” a unei ofensive israeliene in Liban. Turcia își arată mușchii regionali si vrea putere tocmai acum când CE nominalizează un înlocuitor al „expertului” in politica externă Josep Borrell. Si a(n+1)= Declarația aceluiași ministru de externe turc privind „centrele de operațiuni” din Ciprul membru UE, nerecunoscut de Turcia, in războiul Israel-Gaza. Un sir convergent către un conflict major. Accelerat de pierderile politice recente suferite de președintele Erdogan pe fondul inflației galopante.

In Kenia a izbucnit revoluția  pe fondul unor  masuri de austeritate impuse de FMI pentru rambursarea unor împrumuturi făcute de un președinte populist pentru a fi ales  cu promisiuni deșarte de bunăstare. Franța are alegeri parlamentare  anticipate duminica, dominate de confruntări intre stânga si dreapta radicală. Premierul socialist spaniol grațiază separatiștii catalani ca sa se salveze pentru negocierile de la centrul UE. Fostul premier al Olandei, trimis acasă de conaționali după o guvernare dezastroasă preia conducerea NATO.

O mulțime de șiruri de evenimente de toate felurile. In zonele care contează pentru marele capital. Si noi ne dăm de ceasul morții când să facem alegerile prezidențiale. Când nu avem nici un candidat serios. Doar marionete si veleitari.