Încă odată si mai lată

Nu s-au terminat alegerile locale si începe același circ cu cele prezidențiale. Nu se știe clar când vor avea loc si mai puțin cine sunt competitorii. Dar apar sondaje la fel de fanteziste ca cele care ne-au amețit pana in 9 iunie. Combinatorii de alba neagra vreau alegeri cat mai repede, in septembrie, pentru ca romanii buimăciți de soare in august sa pună stampila unde se nimerește. Așa cum combinatorii de la centrul UE se grăbesc sa mai facă o gaura in economia UE (decizia de luni privind Europa verde) înainte ca breșa in monopolul PPE asupra destinelor europenilor sa producă efecte. Ghinion.

Ce avem noi aici in Romania după locale. PSD este câștigătorul votului romanilor (participanți la vot 50%). Urmat de anexa PNL. Teoretic unul dintre șefii acestor partide ar trebui să ocupe fotoliul de președinte. Cât se poate de logic dacă teoria se pupă cu practica. Doar că alegerile prezidențiale sunt in doua tururi, slavă celor care au pritocit Constituția . Si românii se pot mobiliza exemplar atunci când miza este mare. Ne-au demonstrat-o suporterii echipei naționale in meciul minunat împotriva Ucrainei. Imnul si drapelul contează încă si asta trebuie să le dea de gândit combinatorilor.

Romanii nu sunt manipulabili când miza este viața lor. Cei tăcuți si detașați la locale vor tulbura jocurile la prezidențiale. Cine poate crede că soldatul din slujba tarii ( cu doctorat dubios precum al pristandalei din subordine ,Bode) cu toate împingerile externe ,Ciuca al lor, poate mobiliza chiar niște amețiți de soare să pună stampila de vot in număr de „meleoane”.

In septembrie când primarii vechii si cei noi își vor scoate ochii pe ultimul leu in fiefurile unde fac legea pentru ei, este analfabet funcțional. Sau când recalculările la pensii vor învrăjbi pensionarii cu pensii înghețate cu cei cu pensii mărite cu câteva sute de lei. Ciolacu iese din discuție. Nu ia nici toate voturile partidului pe care îl conduce. Prezidențialele sunt despre omul care candidează si emoțiile pe care le generează. Singurele emoții de care este in stare sunt cele când vorbește de economie si politica externa. Si nu sunt generatoare de voturi. Doar de frisoane ca la Roalert când se anunță ursul sau vijelii. Ciolacu nu va candida pentru că știe că va pierde partidul. Si doar cei care vor ca sa scape de el îl vor împinge spre candidatură.

Pe cine mai avem in malaxorul sondajelor. Eternul Geoană, eternul candidat al combinatorilor nostalgici cu bani de protejat din vremurile când capitalismul de cumetrie făcea legea in Romania. Fantoma Exim Bank bântuie . Si dacă el nu înțelege o înțeleg cei cu mai mult de un neuron activ. De la ascuțit creioane la NATO nu treci prin furcile caudine ale votului direct oricâți bani ar pune la bătaie cine te sprijină. Burduja jr. ar trebui sa fie un studiu de caz.

Pe cine mai avem aici. Pe purtătorul de telefon si drapel Gica Simion. Epuizat emoțional după escul combinațiilor de la București. Găselnița de rasul lumii cu împroprietărirea la lansarea candidaturii pentru prezidențiale este mesajul : maurul si-a făcut datoria, maurul trebuie sa dispară.

Si noi ăștia care am stat deoparte cu cine votăm in turul 2 ? Stați liniștiți cei care l-au studiat pe Gustave le Bon nu intră in vacanța până in 2026.