In toată lumea este o criză economică profundă. Care trebuie ascunsă sub preș până trec alegerile. In toată lumea. Cei care dețin puterea si se tem că o pierd aplică strategia : după mine potopul. Cel mai bine se vede la CE. Cei care atacă bastioanele acestei puteri, in condițiile in care justiția si organismele internaționale plătite cu bani mulți  pentru paranghelii inutile, sunt prigoniți pe principiul :cine nu este cu noi , cei frumoși si buni, este extremist. Este normal că cei care o duc bine nu vor să piardă sinecura care le oferă confort, pentru ca alții să beneficieze de ea. Este important să scăpăm, democratic, de cei care o duc bine fără sa merite profesional acest huzur.

Ne interesează ce se întâmplă la noi .Unde nemulțumirile cresc pe măsură ce electoratul caută miracole într-o clasă politică tot mai neperformantă în a găsi soluții la problemele reale ale oamenilor. Pe 9 iunie urmează doua tipuri de alegeri : locale si europarlamentare. Localele care nu prea contează pentru că parlamentarele vor decide strategia națională de care vor depinde finanțările UAP-urilor ,  monopolizează spațiul on si off line. In schimb europarlamentarele unde chiar contează ce trimitem la negocieri in anul critic 2025 : lingători de clanțe in interes personal sau lideri in căutare de legitimare într-o noua ordine mondială , sunt „secretizate”. Nu discutăm pentru că nu vrem să abuzăm emoțional politic electoratul. Mai bine despre pensiile ce vor fi mărite si finanțate cu împrumuturi. Si mai apoi înghețate dacă nu iese cum trebuie votul in toamnă. Si despre alegerile la București. Unde ni se spune doct ca primarul Bucureștiului are cel mai mare număr de voturi după cel al Președintelui. Nimeni nu explică oamenilor că se compara usturoi cu praz. La Președinte sunt doua tururi  (adică vreo 5.000.000 de voturi ) , iar la Primăria Bucureștiului intr-un singur tur 25% din 60% maximum participare la vot cu  maxim 300.000 de voturi.

Am suspiciuni rezonabile ca tot circul aista care parazitează comunicarea publică este dirijat cu cinism pentru a ascunde lipsa de soluții a clasei politice actuale parazitată la rândul ei de încrengături mafiote transpartinice. Dezbaterile electorale sunt despre cine are limbajul mai vulgar, cine urlă si jignește mai grobian ,mai sordid si produce știri de cancan, pe care electoratul să le ingurgiteze zicând : aista este mai prost ca mine! Cine se mai uită la știrile despre bani si investiții ? Plictisitoare. Dar cine se apucă să muncească pe bani putini pentru binele altora ? Clipul electoral al PSD cu iubirea este penibil . Dacă așa arată iubirea , când in realitate viața romanilor  este de oameni bătuți de soartă , atunci trebuie schimbată definiția acesteia in DEX. Nici cu tinerii frumoși si liberi cu studii pe afară nu ne putem lăuda. Banii sunt un drog devastator. Despre liberalii care sunt la fel de divizați cum ne-au obișnuit in ultimii 30 de ani tot dezamăgiri. Tot caut sămânța inițială si dau de sinecuriști cu studii sulfuroase. Fac parte din masa mare de dezamăgiți care nu văd soluții alternative la actuala putere. Îmi doresc o schimbare radicală. Care să măture mincinoșii, impostorii, intelectualii lucifericii, patrioții de mucava. Se poate? Nu. Nici cu parul si scandalul nici cu neamul si sumanul. Avem 3 oua-voturi in tară si 5 in București. Hai să le risipim in cât mai multe cuiburi să vedem ce iese. Dezbină si stăpânește. Asta este ce ne rămâne odată la 4 ani.