Săptămâna a început in forță . Blocaj in transportul rutier, feroviar si aerian. Credeți că este întâmplătoare producția de lebede negre? Se înmulțesc exponențial. Vacantele de abia au început. Purtătorii de cuvânt ai IGPR si CNAIR sunt din ce in ce mai dadaiști. HG-ul cu lupta împotriva drogurilor scot oamenii in strada pe bună dreptate si accentuează fisurile din coaliție. Începe lunga vară fierbinte. Si povestea filmului „N-a dansat decât o vara” poate să se repete in politichia patriarhală românească.

Ministerul Transporturilor ,condus de „expertul” lui Ciolacu, pe numele său Grindeanu, a aruncat tara in haos. Închide Valea Oltului si podul „prieteniei” la Giurgiu fără un minim de pregătire si informare a populației pentru schimbările si impactul economic. Vreți autostrada si libertate de mișcare? Răbdați ! Dragi purtători ilegal de neuroni vă întreb de ce plătim studiile de fezabilitate? Nu exista problemă fără soluții .Există doar indolență , iresponsabilitate, si incompetentă in abordările acelora care se împăunează cu rezolvarea lor. Tarom este pe perfuzii din cauza numirilor politice in Consiliu de Administrație si in conducere. Piloții au dreptate. Voi cei care vreți să vă bucurați de vacanțe alături de familie trebuie să conștientizați că cei care vă facilitează vacanțele au si ei familie . De care conducerea Tarom își bate joc. CFR este in colaps. Companii vitale pentru securitatea României sunt distruse cu cinism si meschinărie. Umblă vorba in târg că si Grindeanu & CO, precum alți foști masculi ALFA are gânduri de preluare a PSD. Ei se contrează si noi plătim.

Ministerul Educației ne droghează (este la modă) cu procente care acoperă mirosul pestilențial al eșecului României Educate. Elevii de gimnaziu intră la liceu cu lacune imense. Așa ca ne așteptăm la rezultate proaste la Bacalaureat  peste 4 ani. Dorel dă din umeri. Pandemia bat-o vina. Decidenții știu să paseze vina. Nimic despre costurile programelor remediale care s-au dus in găuri nenumite.

Ministerul de Interne luptă cu furci si topoare împotriva drogurilor. A emanat o ordonanță „Dorel” care  transformă cetățenii in drogați dacă se tratează contra unor răceli.  Cu niște aparate proaste sau  programate la nivelul supersensibil de depistare. Pentru că toate deciziile in MAI au o finalitate economică. Vor bani ca să cumpere niște centre de analiză pe care sa le coordoneze tot ei si nu Ministerul Sănătății , cel competent in domeniul afecțiunilor umane. De ce vrem să reinventăm roata când modelul german de luptă nu este cu furci si topoare? Banii vorbesc.

Ministerul Muncii se ocupă de pensii si salariul minim. Nu sunt bani in buget dar ne vom împrumuta. Ca deficitul este oricum toxic. Încă puțin daca creste se descurca Dorel . Micile firme se închid. Pensionarii sunt tot mai derutați. Deciziile așteptate in iunie s-ar putea sa ajungă la oameni in august, dacă Posta Romana o sa încheie niște convenții la care a primit aprobarea acum la mijloc de iulie. Managementul lui Dorel bate filmul.

Ministerul de Finanțe,  care ne-a gratulat cu un buget SF tace mâlc si scoate contabilii in stradă. Nu știm cate puncte de contributivitate si stabilitate sunt in Romania. Ca daca știm ,înmulțim cu 81 si aflam cu cat trebuie sa ne împrumutăm si o să ne apuce frica. TVA-ul va creste . Cu cat? Nu se spune ca să ne abuzeze emoțional. Înainte de vot

Marcel si Ionel ,un Dorel doi in unul ,ca la detergentul scump si prost.