Fundamental pentru supraviețuire ?
De ce inflația a luat-o razna dinainte de declanșarea ostilităților in Ucraina. Vrei sa pui întrebări? Ai grijă. Ai dreptul la tăcere ! Ești prea mic si neinformat ca să ai o părere. Așază-te sub grinda ipotetică ca să nu fi măturat de cutremurul care vine. Stai in banca ta. Ca sa nu pățești nimic. Ai dreptul la tăcere! Este un drept fundamental. Singurul care mai este garantat in acest cutremur care va modifica relieful politic al lumii.
Cine câștigă din încălcările repetate, in ultimii ani , ale drepturilor noastre „garantate” de Carta Drepturilor Omului ? Avem acum informațiile necesare ca să înțelegem? Avem acum in partea asta mică si săracă din lume, nu in resurse, decidenții onorabili, care să proceseze eventuale informații la care am avea acces printr-un incident de securitate ? Eu cred ca nu. Avem un singur drept. Dreptul la tăcere. La atâta sărăcie ajungem la vorba „tăcerea este de aur”. Si aurul este moneda forte. Guvernul României îl exercită cu sfințenie.
Lumea in care trăim ne oferă libertate de exprimare nelimitată prin intermediul rețelelor de socializare. Nelimitată in orice problemă ,mai puțin in cele care afectează real rădăcinile valorilor cu care ne jucăm de-a emanciparea. Copacii cad nu imediat după ce le-a fost ucisă rădăcina. Cad la primul vânt mai puternic ,care însoțește natural anotimpurile lumii.
In 33 de ani de „democratizare” si luptă pentru „libertate si reziliență” ce a demonstrat Romania? Că a consolidat statul de drept întărind puterea echidistantă a magistraților? Ca a transparentizat relația intre politic si structurile de securitate si informații? Că a creat autorități de reglementare ale pieței libere după modelul occidental ? Cu resursă umană românească. Si rezultatele se văd in aceste zile. Alta vorba românească înțeleaptă : Ce-si face omul cu mana lui se numește lucru manual. Gura păcătosului adevăr grăiește. Credeți că vom avea vreo „iluminare” in toate dosarele grele cu ramificații internaționale care se rostogolesc la breaking news? Nu. Instituțiile românești își exercită cu perseverentă dreptul la tăcere.
Pentru ca tăcerea este de aur. Si cenzura „democratică” este parte a tehnologiilor „bio” de exploatare a acestei resurse.
Credeți ca se va schimba ceva in anii de democrație si libertate care urmează? Somnul rațiunii naște monștrii. Cel mai recent exemplu este ceea ce se întâmplă la granița de est a României. Războiul știrilor de o parte si de alta al tranșeelor concurează cu cel care ucide oameni. Lupta pentru democrație a trimis in uitare lupta pentru mediu .Distrugerile materiale, emisiile de substanțe toxice ,poluarea apelor ,toate au fost puse in hold. Pentru ca democrația trebuie salvată. Cu orice preț. Avem dreptul la tăcere. Să tăcem despre ce se întâmplă in Delta Dunării pentru salvarea democrației. Aerul democrației este mai curat decât aerul natural . Ne spun niște cercetători intr-ale viitorului care ni se pregătește. Cei care se tot străduiesc să inventeze fricile care stimulează cinic exercitarea dreptului la tăcere.
Sa tăcem împreună. Toți pentru unul si toți pentru el. Care el? Tăcere.