1.10.2022

Luni a început anul universitar si politicienii s-au înghesuit sa grăiască in limbaj de lemn, despre etică si integritate, in tara in care furtul intelectual este validat prin incertitudinea normelor de evaluare a competentelor de orice fel. Pe care Legile Educației, emanate din dealul Cotrocenilor, discutate in acest moment in Parlament , le fac si mai nocive. Dar încăpățânarea Președintelui in a ne educa o urca pe consiliera Lui in scaunul Educației din guvernul Lui. 

Consilierul Președintelui are un doctorat in științe politice la Universitatea din Luxembourg. Foarte frumos! Luxemburgul care ni l-a dat pe hâtrul Juncker, dezvelitorul statuii lui Marx de la Berlin. Interesant ar fi sa vedem care sunt descoperirile epocale in domeniu ale expertei, ca sa înțelegem ce obiective are  in viitoarele politici educaționale. Vedem din proiect ca trebuie schimbat radical sistemul de evaluare la examenul maturității. Nu avem nevoie de evaluarea competentelor. New Europe ne vrea prosti .Pentru ca prostii se conduc cu costuri mai mici. Daca ne uitam unde a urmat studiile post doctorale, la New European College din Munchen ,înțelegem care este modelul pe care îl va implementa. Același model pe care îl implementează CE in energie si economie. Prin președinta Ursula von der Leyen si echipa sa de experți formați in aceiași ideologie, numiți si nu aleși, definiți de aceiași încăpățânare in promovarea intereselor Germaniei si a aliaților săi in a conduce Europa in direcția consolidării monopolului asupra economiei europene. Cu orice preț plătit de toate statele ,după cum se vede in criza energetică si economică, care îngenunchează Europa. 

Cea care se prăbușește economic pentru că are o toleranta prea mare la numirile politice de absolvenți fara practica dar cu diplome mirobolante. Cei care sunt foarte departe de realitățile economice. De la vârful Comisiei Europene pana la nivelul ministerelor statelor satelit aceiasi politica.  Revenind la numirea Ligiei Deca in fruntea Educației, trebuie sa observam ca a absolvit un liceu de prestigiu si mai apoi si-a finalizat cu succes un master in management portuar. La Constanta. Foarte bine. După care imediat devine președintele Sindicatului European al Studenților si se ocupa de politici in Învățământului Superior fără sa aibă  un minim de studii in domeniul organizării si funcționarii acestuia. Urmează poziția de coordonator al Secretariatului Bologna, proiect care a fracturat educația in Europa in numele „deschiderii” spre egalitate de șanse, prin eliminări succesive ale criteriilor de competente. Toate coordonate atent de Comisia Europeana  care in ultimii ani ne-a pregătit „foarte pozitiv” criza in care ne aflam acum.  Toleranta zero la impostura nu poate coabita cu toleranta cu multe zerouri la decizii ale specialiștilor din birouri, fără experiență  practică. Soldați credincioși , mercenari la ordin . Expertul propus de PNL este validat de poziții in organizații puternic finanțate de lobbiștii Europei deschise si inclusive care tocmai da faliment. Nu tot ce vine din Occident trebuie acceptat fără evaluarea obiectivelor si identificarea beneficiarilor. Am fost si eu momita prin anii 93-98 cu oferte de „mărire” daca fac frumos. Am spus NU. Pentru ca după 15 ani de lucrat in învățământ  am înțeles cat de toxice pentru o națiune, sunt politicile „societății deschise” promovate de „specialiști” validați de comițiile si comitetele finanțate de marele capital. Cel care după ce  a declanșat marea spălare de creiere in universitățile anglo-saxone a finanțat exportul lor in Europa. Si uite unde am ajuns după revoluțiile studențești din 68. La declinul economiilor occidentale. Marionetele executa mișcarea decisa de păpușari. Habemus funcționar-expert european la implementarea directivelor „foarte  pozitive” ale CE pentru Educație. Vivat Academia!