25.10.2022

Un om impotent este conform dex un om lipsit de vigoare, un neputincios. La cum arată lumea mare in aste vremuri, concluzia logică este că este gestionată de impotenți. Adică de ființe incapabile si neputincioase în a rezolva problemele  pentru care cu o exemplară ușurătate ,demna de baloane de săpun,  au promis in varii campanii electorale că au competente de gestionare. 

Care sunt problemele majore cu care se confruntă astăzi romanii și majoritatea europenilor? Costurile energiei, creșterea prețurilor la alimente, insecuritatea locurilor de muncă, creșterea dobânzilor la împrumuturile bancare si  pensiile insuficiente. Încălzirea globală, schimbările climatice,  sau războaiele mari sau mici sunt ultimele pe lista de insomnii ale truditorilor, cu toate știrile creatoare de frisoane virtuale cu care ne „hrănesc” armatele de manipulatori ale impotenților si ale finanțatorilor lor. 

Gazele si electricitatea cresc ca Făt Frumos pentru că impotenții nu sunt capabili să taie nodul gordian prin care curg subvențiile guvernelor lumii pentru industria verde , ultima găselniță de înmulțire profitabilă a banilor  fără acoperire . Care are suficienți bani să finanțeze oștirile de tineri imberbi care vor sa salveze Terra împroșcând cu suc de roșii si pure de cartofi capodoperele din muzeele lumii ,chiulind de la orele de fizica, chimie sau biologie. Pentru că bursele lumii unde se tranzacționează resursele ei, au devenit arme sofisticate in războiul economic. Pentru că marii jucători fac suficient profit din aceste tranzacții de „armament” pentru a finanța producția de impotenți politic in democrațiile formelor fără fond. Așa că țări precum Romania , cu resurse naturale generoase, beneficiază de implanturi de impotenți politic ,care să o pregătească pentru sacrificiul suprem in templele acestei democrații.

Mâncarea devine tot mai scumpă pentru că micii producători au fost eliminați din circuitul de producție cu diferite peste, gripe si alte directive europene pentru sănătatea noastră. Vacile trebuie omorâte in Olanda , proteinele din carne trebuie înlocuite cu faina de insecte, urmează vitaminele din pastile care să înlocuiască legumele care ocupa pământul pe care trebuie plantate panouri solare. Micii producători trebuie să dispară pentru ca sa crească dependența de marile lanțuri de producție – distribuție ,care după ce vor deține monopolul vor vinde ceea ce generează cel mai mare profit.

Locurile de muncă vor fi tot mai incerte si mai prost plătite in condițiile in care impozitele pe muncă vor crește si doar capitalul mare va supraviețui costurilor de producție tot mai mari si dobânzile la bănci vor creste. Rămân locurile de muncă bine plătite la stat pentru impotenții care ne enervează la ghișee. Dobânzile la bănci vor crește in continuare pentru că  economiile bolnave nu sunt solvabile, iar împrumuturile pentru insolvabili sunt scumpe. Iar ajungem la impotenții care generează insolvabilitate prin ceea ce decid acum pentru viitor.

Când vorbim de pensii soluțiile pentru creșterea lor sustenabilă nu există  atâta vreme cat impotenții nu găsesc soluții pentru creșterea numărului locurilor de munca bine plătite in economia reală. Adică niciodată.

  Impotenții din politica românească sunt neputincioși in rezolvarea problemelor mari așa că se rezumă la vigoarea minimă de care sunt capabili in divizarea electoratului pentru alegerea altor impotenți in 2024 ,de la baza piramidei pana la vârful ei.