Autoritatea  Națională pentru Reglementare in Energie face orice numai reglementare nu. Pe salarii uriașe. In parteneriat “strategic” cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. In spatele unor declarații războinice de speriat curcile, se ascunde mizeria sub preș. Facturile la gaze urca astronomic deoarece clienții firmelor de apartament  selectate pentru “liberalizare”, după ce au fost momiți de către ANRE cu contracte avantajoase pe o piață „libera”, prin faimosul Comparator de preturi, sunt aruncați in brațele Furnizorilor de Ultima Instanța . În ianuarie, după sărbători, o sa înceapă sa pută gunoiul.   

In august ministrul Virgil Popescu, ilustrul „ competent”  intra-ale energiei  liberale ,ne anunța ca ANRE începe controlul la furnizorii de energie care ne amenințau sa ne cocoșeze cu facturi, după ce  tot ANRE i-a selectat  verificând-le “bonitatea” pentru piața concurențială. După ce criterii, doar fripturiștii de ultima instanță ne pot explica. Ministrul Energiei a adăugat că a discutat cu reprezentanții ANRE și a propus ca migrarea clientului de la un furnizor la altul să se poată face doar în baza ultimei facturi a locului de consum  să nu mai fie nevoie să aducă tot felul de acte. Au trecut 3 luni ,a căzut guvernul si ministrul Popescu a rămas in noul guvern. Iar ANRE nu a făcut nimic pentru a reglementa relația furnizorilor cu clienții. Furnizorii de apartament au încetat unilateral contractele si ANRE le-a aprobat. Clienții șmecherilor selectați de ANRE au ajuns pe mana FUI(furnizorilor de ultima instanță)  care ii vor taxa intre de șase si zece ori mai mult

In septembrie am sesizat ANRE si ANPC, autoritățile plătite pentru a proteja interesele consumatorilor fata de furnizorii autorizați de ei si care in totalitate nu respecta contractele semnate. Răspunsul de la ANRE “ a dispus furnizorilor controlați să notifice tuturor clienților finali care au acceptat oferte comerciale cu preț fix, menținerea prețului energiei electrice/gazelor naturale la care s-au obligat prin ofertă, pe toată durata acesteia, și, după caz, modificarea contractelor de furnizare a energiei electrice /gazelor naturale în acord cu oferta comercială cu preț fix”. Acest răspuns mi-a venit in aceiași zi in care furnizorul meu a cerut sa rezilieze toate contractele de furnizare de gaz. Și ANRE a aprobat  fără sa anunțe mișelia si nici cum ne va trece la FUI. Ce interesanta coincidenta de data? Furnizorul meu de gaze ,autorizat de ANRE, a reziliat 50.000 de contracte fără  sa ne anunțe, pe 18 noiembrie.  În aceiași zi ANPC Timișoara, unde-i domiciliul fiscal al  furnizorului ,la 2 luni de la sesizare, îmi trimite răspunsul la lăcrămație. Alta coincidenta de data ?! Ca este întemeiată si furnizorul a fost sancționat ,cu drept de contestație evident. FUI-ul la care am fost arondata nu are valoarea contorului din 18 .11. Nu m-a informat ca m-a preluat. Cică eu ar trebui sa mă informez. Și fără contract se pregătește sa mă factureze la ce preț vrea mușchii lui. Si asta doar pana in 15 decembrie.Ca si ăștia au făcut cerere sa fie șterși din lista FUI. Adică noi ăștia mai putini ca număr de voturi, cu centrale pe gaz  suntem aruncați  in aer de “specialiștii” urcați de toate partidele in fruntea autorităților statului. Autoritățile statului, forme fără fond.